De leukste terras ideeën

Wil je zorgen voor een gezellige plek in de tuin waar je kunt zitten dan is het handig om een terras aan te leggen. Het aanleggen van een terras zorgt ervoor dat je altijd weer een plekje hebt waar je even tot ontspanning kunt koken.

Aangezien niet iedereen even creatief is hebben we de leukste terras ideeën in dit artikel verzameld. Aan de hand van deze terras ideeën zal ook jij over de inspiratie beschikken om aan de slag te gaan in de tuin.

Kies voor een verhoogd terras

Mocht je op zoek zijn naar een terras wat er echt luxe uit zal zien dan is een verhoogd terras een prima optie om voor te kiezen. Een groot voordeel van een verhoogd terras is het feit dat je kunt spelen met de diepte die je hebt. Dit zorgt gelijk voor een zeer ruimtelijk gevoel. We spreken van een verhoogd terras wanneer er gewerkt wordt met verschillende niveaus. Door het hoogteverschil is het mogelijk om een kleine vijver aan te leggen naast het terras. Dit voorziet je tuin van een speelse uitstraling.

Werk met houten materialen

Een ander idee is om te kiezen voor een terras van hout. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een terras gemaakt van houten vlonderplaten. Deze platen zorgen ervoor dat jouw tuin voorzien wordt van een warme en gezellige uitstraling. Zet hier een aantal stoelen of banken op in een andere kleur hout en je hebt gelijk een uniek terras samengesteld.

Hout is een prachtig materiaal wat niet alleen een mooie uitstraling heeft, maar wat het met juiste onderhoud ook voor een lange tijd mee kan gaan. Dit maakt het dé keuze als het aankomt op het aanleggen van een nieuw terras bij jou in de tuin.

Ga voor de natuurlijke overkapping

Als je van mening bent dat een tuin niet groen genoeg kan zijn dan zal je met deze terrassoort niet de fout in kunnen gaan. Een natuurlijke overkapping zorgt ervoor dat je tuin voorzien wordt van een bijzondere uitstraling. als het warm is zullen de bladeren zorgen voor een beetje verkoeling tegen de zon.

Daarnaast zorg je voor een beschut gevoel in de tuin. Je kunt een dergelijk terras bijvoorbeeld realiseren voor een druivenplant boven de tafel te laten groeien. Het neemt wat werk en tijd in beslag, maar wanneer het eenmaal is gegroeid ziet het er prachtig uit.

Breng de juiste verlichting aan

Een goed terras moet eigenlijk altijd worden aangelegd in combinatie met de juiste verlichting. Zonder de juiste verlichting is het niet mogelijk om op de warme zomeravonden alles goed te kunnen zien.

Er zijn talloze soorten lampen die je aan kunt leggen in de tuin. Lampionnen aan een lange stroomdraad zijn bijvoorbeeld erg leuk om op te gangen. Het is ook mogelijk om de verlichting zelf te maken. Dit doe je door oude potjes op te hangen en deze uit te rusten met een waxinelichtje.

Jeremy Klaassen