Vuurkuil maken

Een van de leukste dingen die je maar kunt doen als het lekker warm weer is, is rond een vuurtje zitten in de tuin. Nu beschikt niet iedereen over een vuurkuil bij hem of haar in de tuin. Wist je echter dat een vuurkuil maken helemaal niet zo lastig is als je zou denken? Wil je zelf een plekje maken waar je zonder problemen een vuurtje kunt stoken dan raden wij je aan om snel verder te lezen. We laten je vandaag namelijk alles zien over zelf een vuurkuil maken bij jou in de tuin.

Bepaal waar je hem wilt hebben

De eerste stap is bepalen waar je jouw vuurkuil eigenlijk wilt hebben. Het is verstandig om je vuurkuil uit de buurt van bomen en struiken te houden. Het is nu eenmaal niet de bedoeling dat je tuin afbrand als er iets fout gaat. Over het algemeen is een diameter van 50 centimeter wel voldoende.

Leg een steen in het midden en leg er een paar stenen naast om aan te geven hoe groot je jouw vuurkuil wilt hebben. Vervolgens trek je een lijn in de vorm van een cirkel. Met een touwtje is het eenvoudig om de afmetingen snel en eenvoudig af te zetten. Graaf vervolgens een gat in de tuin om je vuurkuil in te maken.

Zoek de juiste stenen

De volgende stap is het kiezen van de stenen voor je vuurkuil. Het beste is om te kiezen voor de zogeheten abbey stenen. Deze stenen kan je gebruiken voor je bodem. Gebruik waaltjes voor de zijkant van de vuurkuil. De reden dat je deze stenen voor de wand moet gebruiken is het feit dat deze stenen niet kapot zullen springen wanneer ze erg warm worden. Wil je jouw vuurkuil voorzien van een nette uitstraling dan kun je flagstones neerleggen. Dit zijn platte sierstenen die bedoeld zijn voor de rand van de vuurkuil.

Begin met het maken van de vuurkuil

Bij deze stap zal je echt aan de slag moeten gaan. Je hebt naast de stenen en de schep een waterpas nodig. Door deze waterpas weet je zeker dat jouw vuurkuil recht zal staan. Als het goed is heb je al een gat gegraven voor je vuurkuil. Werk het gat met de schep netjes af en zorg ervoor dat de stenen makkelijk geplaatst kunnen worden. Leg vervolgens alle stenen in de volgorde die we hierboven hebben benoemd.

Werk de vuurkuil af

Als alle bovenstaande stappen zijn doorlopen is het tijd om de vuurkuil af te werken. Dit doe je door de omlijsting van de vuurkuil te maken. Schep een laagje grond weg rondom jouw vuurkuil in de vorm van een mooie cirkel. Leg hierop jouw flagstones. Deze zullen vanzelf wegzinken in het gras. Door deze afwerking ziet de vuurkuil er net even wat mooier uit. Nu is het tijd om te genieten van een heerlijk warm vuurtje in je eigen vuurkuil!

Jeremy Klaassen
Related Posts