Afscheiding in tuin aanleggen – unieke ideeën

Als je jouw tuin wat meer wilt afzonderen van de andere tuinen om je heen dan is het van belang om de juiste afscheiding aan te brengen. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn er nogal wat opties om voor te kiezen op het gebied van een afscheiding in de tuin.

Deze verscheidenheid aan mogelijkheden maakt het voor veel mensen lastig om een keuze te maken. Om jou toch de gelegenheid te geven om een afscheiding in de tuin aan te leggen hebben we de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet. Met deze ideeën zal je genoeg inspiratie hebben om zelf een afscheiding te maken.

De romantische houten schutting

De meest voor de hand liggende optie is om voor een houten schutting te kiezen. Wat veel mensen echter niet weten is dat er talloze soorten stijlen houten schuttingen te vinden zijn. Zo is het bijvoorbeeld een super leuk idee om te kiezen voor een romantische houten schutting.

Een romantische houten schutting is een schutting waarbij er een ruitvormig patroon is bevestigd aan de bovenkant van de schutting. Dit patroon zorgt niet alleen voor meer privacy, maar het geeft de schutting ook gelijk een vrolijk karakter mee.

De gevlochten takken

Als je het niet erg vindt om je handen vuil te maken dan is dit een leuke afscheiding om voor te gaan. De gevlochten takken zijn ontzettend sterk. Dit maakt ze ideaal om te gebruiken als schutting in de tuin. Het voordeel van de gevlochten takken is dat deze relatief goedkoop zijn.

De schutting is vaak niet zo hoog. Dit maakt het eerder geschikt voor bepaalde afrasteringen. Uiteraard kan je hem wel wat hoger maken. Het nadeel is alleen wel dat het dan een beetje donker kan worden in de tuin. Dit is op te lossen door te kiezen voor een lichtere houtsoort.

Een mooie stenen muur

Stenen hoeven niet gelijk saai te zijn in de tuin. Integendeel, een mooie stenen muur kan prima dienen als  een goede tuinafscheiding. Een voordeel van een stenen muur is dat je deze zo hoog kunt maken als je zelf wilt. Daar komt ook nog eens bij dat een stenen muur ontzettend stevig is.

Mocht het een keer hard waaien dan hoef je je geen zorgen te maken over de vraag of je afscheiding er de volgende dag nog wel staat. Belangrijk is om altijd te kiezen voor sterke kwaliteit stenen, deze gaan namelijk het langste mee.

Een afscheiding met wijnflessen

Mocht je het echt leuk vinden om te klussen dan is dit dé afscheiding voor jou. Het kost zeker wat werk om deze schutting te maken, maar als je het eindresultaat ziet dan zal je zien dat het meer dan waard is.

De wijnflessen zorgen ervoor dat je een vrolijke uitstraling kunt hebben in de tuin. De flessen kunnen worden bevestigd aan spijlen. Hoewel het wel een breekbare schutting is zal je met deze schutting veel plezier kunnen hebben in de tuin.

Jeremy Klaassen
Related Posts