Tuin inrichten, de best tips

Niet iedereen vindt het leuk om een tuin in te richten. Dit komt voornamelijk door het feit dat niet iedereen weet waar hij of zij moet beginnen. Aangezien we jou willen helpen hebben we een aantal tips voor een tuin inrichten hieronder op een rijtje gezet.

Door deze tips te volgen zal ook jij in staat zijn om je tuin op een eenvoudige manier onder handen te nemen. Voor je het weet heb je een tuintje aangelegd waar je met veel plezier in kunt zitten tijdens de zonnige lentedagen!

Weet wat en waar je iets wilt laten groeien

Succesvol tuinieren begint met het in kaart brengen wat je wilt laten groeien bij jou in de tuin. Zaadverpakkingen en labels van plantjes vertellen je precies wat het beste groeit in jouw tuin. Als je weet wat je wilt kweken, kun je beslissen waar in je plek is voor deze planten.

Sommige planten houden van direct zonlicht, terwijl andere de voorkeur geven aan schaduw. Controleer altijd goed wat voor planten je hebt voordat je ook maar iets plant. Bij het inrichten van je tuin is een goede voorbereiding namelijk echt het halve werk. Wanneer je niet genoeg tijd stopt in het kiezen van je planten en het indelen van je tuin kan je hier later veel last van hebben.

Kies voor een verhoogd tuinbed

Een verhoogd tuinbed is een van de meest eenvoudige dingen die je aan kunt leggen bij jou in de tuin, ook al vergt het misschien een iets grotere investering dan reguliere grond. Je zal op de eerste plaats meer controle hebben over de grond in het verhoogde tuinbed.

Daarnaast heb je minder werk aan het verwijdere van het onkruid bij jou in de tuin. Wij adviseren aan beginnende tuiniers echt om verhoogde tuinbedden aan te leggen. Ze zijn super handig als het gaat om het scheiden van de planten en om het indelen van de tuin. Door deze verhoogde tuinbedden zal je tuin er al gelijk een stuk georganiseerder uitzien dan voorheen.

Haal het juiste gereedschap in huis

Zonder het juiste gereedschap (of welk gereedschap dan ook) kun je niet op de juiste manier tuinieren. Enkele benodigdheden zijn onder andere ademende waterbestendige handschoenen, snoeischaren, een takkenschaar, een tuinvork, een handtroffel, een spade, een hark, een schoffel, een slang met een verstelbaar mondstuk, een gieter en een kruiwagen.

Door deze dingen in huis te halen wordt het een stuk eenvoudiger om je tuin op de juiste manier te onderhouden. Het kost wat om dit aan te schaffen, maar met het juiste gereedschap kan je jarenlang vooruit in de tuin.

Er is natuurlijk nog veel wat er komt kijken bij het tuinieren, maar met deze tips kan je als beginner al aan de slag. Tuinieren is een leuke hobby die zich echt zal betalen in iets tastbaars. Er gaat namelijk niets boven een prachtige tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen!

Jeremy Klaassen
Related Posts